lauantai 22. syyskuuta 2012

SE SITTEN TAPAHTUI

Niinpä se sitten tosiaan tapahtui .Sagan sterilisaatio. 19.9 eli keskiviikkona Akuutissa Oulussa tehtiin tähystämällä sterkkaus Sagalle. Akuutissa oli alettu tehdä syyskuussa näitä sterkkauksia tähystämällä ja Pirjo mulle siitä soitti "ootko lukenu uuden koiramme lehden ? " No en , mitä siellä. No siltä istumalta varaamaan aikaa sitten. Aika järjesty äkkiä, Ei muutako järkkäämään itelle vapaata :) ja Tomille kans , koska se sai olla kuskina :) Kaikki järjesty ja Saga vietiin sinne. Täytyy sanoa , että empä muista koskaan saaneeni niin hyvää palvelua kun sillon saatiin . Eläinlääkäri Sari Haikola kertoi hyvin tarkkaan toimenpiteen kulun . Saga jätettiin sinne ja me mentiin kaupungille oottaan. Koitos kesti kaikkinensa n 3 tuntia. Sitte tuli soitto että Saga on heräämössä. Sinneppä siis. Voi raasua , kun se huomas , että tultiin sinne , se reppana kampes heti pystyyn ja syliin :) Raukka riepu . Siltä siis poistettiin munasarjat , kohtu jäi , joka sitte surkastuu kun ei ole hormonitoimintaa. Antibiootteja ei tarvita kuin ainostaan profylaksiaksi,  Eläinlääkäri kertoi, että hän antoi Sagalle semmoisia lääkkeitä , jotka ei sekoita päätä . Siis nukutuksen jälkeen on aika allright siis. Ja niinpä tyttö olikin. Kun kotiinlähdön aika koitti , neiti ite käveli autoon ja tullessa haukkui jo kaikki porot :D  Kotona olikin sitte eri homma saada se pysymään aloillaan , koska hän oli sitä mieltä , että hän on ok . Ei ollenkaan kivuliaan oloinen . Haavahan on vain kaksi pientä reikää ja kipulääkkeenä oli Rimadyliä , jota annoin kahtena päivänä. Liikunta olisi kaksi viikkoa remmilenkkiä , vaan ompa se vaikia pitää tuo tättähäärä aloillaan...  Ja en olis ikinä luullu ostavani koiralle vaatteita mutta kas niinpä vain yhtenä iltana ajoin asiasta tehen Rovaniemelle ja kävin ostaan  neitoselle uuden takin. Semmosen  kauniin  HUrttacollectionin takin ,   koska haavaa piti suojata. Akuutista sai ostaa semmosen puvun , joka oli vaihtoehtona kaulurille.Ja kun aattelin , että Saga sekoaa jos panee kaulurin , ni ostin hälle sitte sen puvun. Ja oli kyllä hyvä se puku , mutta ulkona kastuu , joten sen takia sitte se takki haettiin. Mutta täytyy sanoa , että vaikka hinta oli aika hulppea tuolle leikkuutavalle , on se koiralle niin paljon parempi. Toipuminen aivan eri luokkaa kuin isossa avoleikkauksessa. Ja toisaalta ei tarvi syöttää antibiootteja .Tietty jos huono tuuri niin haava tulehtuu. Mutta ainakin mää oon yrittäny ehkästä sitä.Joka päivä se puhdistetaan ja uusi suojalappu laitetaan. Sagalla on aika herkkä iho näköjään , se reagoi noille meporelapuille joten olen hommannut vähän muuta ;) 
On aika haikiaakin kun aattelee ettei meille ikinä tuu pikku Sagoja mutta Sagan luonne ei vaan oo mun jalostusnartun luonne . Enkä tiiä oisko tullu pentuja vaikka mikä luonne ois ollu. Musta ei ehkä sittekää ole pennuttamaan ja myymään niitä pentuja. Mää varmaan asusin niiden pentujen omistajien luona sitte .Heikko luonne ei maha mittää. Nii siitä heikosta luonteesta , mähän tirsasin taas kun jätin Sagan sinne lääkäriin. Aina mää tirsaan ko koira jää lääkärille. Sillon kun Figo leikattiin kyynärpäästä ja sit kun se heräs nukutuksesta ja volisi , ni mää volisin kaverina . Voi herra jestas sentäs. Pirjo oli mulla sillon kamuna siellä ja se tuli kysymään et mitä nää vollaat ? No vollasin ko Figo vollas :D:D  Toivotaan , et tää menis ny kunnialla läpi tää Sagan homma ja päästäs tuonne reenimään taas :) 

Äiree oli käyny myös kirpparilla ja hakenu mulle uusia leluja , kun kuulemma mää hajotan kaikki mun lelut , ni nää on halvempia. Ne oikein tärkiät lelut , ne saa vaan hakureeneissä.
                 
6 kommenttia:

Tuula ja tytöt kirjoitti...

Leppoisaa toipilasaikaa Sagalle! Hienoa, että pääsitte tähystyleikkaukseen. Vaikeaa se on pitää aloillaan, kun koira ei tunne olevansa kipeä. Ja haavan suojaaminen näillä syksykeleillä ulkoillessa on haasteellista. Hienon takin on neiti saanut ja mukavan uuden lelun. Rapsutuksia kaikille turreille!

Sari ja moppikööri kirjoitti...

Samoin sinne terkkuja :) taisin sinun blogiin valitellakin kun täällä ei sitä tähystystä tehdä , mutta niinpä vain onneksi oli tohtori käynyt opissa :) Juuri taas remmilenkiltä tultiin kun pitää energiaa yrittää kuluttaa , mutta olipa vain upea ilma äsken kävellä koko köörin kanssa

Hippijengi kirjoitti...

Tuo potilaspuku rupes kiinnostaan..laitapa siitä kuvia! ja saisko sitä joskus lainaan kun Rastaa ja Rillaa vien sterkattavaksi, ei minuakaan ne kamalat kaulurit oikein innosta.

Nopeasti tuntuu potilas toipuvan, hienoa!

Sari ja moppikööri kirjoitti...

Jo vain sen saapi lainaan.Ilmoat vain millon tarvit Minna !

Minna, Jane ja Jekku kirjoitti...

Mulla on kiireitten takia mennyt ohi kaikkien kuulumiset, joten en kerennyt sanomaan pikaista paranemista, kun Saga taitaa olla jo toipunut. Mutta hienoa kun leikkaus meni hyvin ja oli hyvät kokemukset tähystysleikkauksesta. On varmaan hintansa väärti.

Sari ja moppikööri kirjoitti...

Saga on toipunut ihan satasella hommasta :) Olen kyllä tosi onnellinen että Akuutti alkoi näitä leikkuita tehä ! Niin ja Saga kiittää :)